Over Enkev

Kwaliteitsproducten van natuurlijke vezels.

Kwaliteitsproducten van natuurlijke vezels

Sinds onze oprichting in 1932 is de Enkev Group toonaangevend in de wereld als het gaat om het verwerken van natuurlijke vezels. Van materialen zoals kokos, paardenhaar en sisal en andere natuurlijke producten zoals natuurlatex maken wij een een hele brede reeks producten voor een net zo brede klantengroep. Wij werken onder andere voor de automobielindustrie, de filterindustrie de matrassenindustrie en de bouwindustrie.

We doen dit vanaf verschillende locaties. Ons hoofdkantoor en onze oudste fabriek staan in Volendam. Onze overige locaties staan in het VK, in Polen, in Frankrijk en
in Rusland.

Met onze brede ervaring en expertise in de markt van matrassen, meubels en andere toepassingen, lezen we marktsignalen en vertalen die naar nieuwe en innovatieve producten van hoge kwaliteit.

We gebruiken alleen de allerbeste grondstoffen om onze producten te maken. Kokosvezels, wol, dierlijk haar, katoen, sisal, jute, mais en natuurlijke latex.
Onze natuur kan deze veerkrachtige, ventilerende en duurzame basismaterialen constant vernieuwen. Op die manier levert Enkev een compleet milieuvriendelijk alternatief voor syntetische materialen.

Enkev's natuurlijke vezels worden gebruikt in een veelvoud aan eindproducten; van matrassen, meubels, autostoelen tot filterproducten. Van warmte- en geluidsisolatie, composieten, verpakkingen tot en met volledig aangepaste technische toepassingen.
De mogelijkheden zijn praktisch eindeloos dankzij Enkev's innovatieve denken en het groeiende potentieel van pure, natuurlijke milieuvriendelijke materialen.

Dus als u zoekt naar een natuurlijke oplossing voor een specifieke uitdaging,
dan zijn wij er klaar voor!